Svátek

února 14, 2016 Lenka Bořecká 0 Comments

Svatý Valentýn. Svátek všech zamilovaných. Dneska. OK. No, sice to není český svátek a celkově ho tak moc neschvaluju, ale myslím, že ta myšlenka tohoto svátku není špatná. Vždycky jsem tvrdila, že by to nemělo být o jednom dni, že by se láska měla vyznávat častěji. Ale s postupem času přicházím na to, že to tak není.


Ono když se něco opakuje častěji v pravidelných intervalech, tak se z toho stává všednost. A není nic horšího, když láska zevšední. To je potom jakýsi tíživý stereotyp. A já stereotypy moc nerada. 

Není nic hezčího mít vedle sebe někoho, kdo vás bezpodmínečně miluje a dává vám to dostatečně najevo, ale všeho moc škodí. Takové vyznání lásky by pak jeden mohl brát jako samozřejmost a to taky není dobře.

Proto si myslím, že vyhradit si jeden den, kdy si pořádně vyznáme tu lásku a že patříme jeden ke druhému, je super věc. A nemusí to být valentýn. Záleží na nás, kdy si takový svůj vlastní "svátek" uděláme. Třeba jeden den v měsíci si stanovit, že si uděláme čas jeden pro druhého a pořádně si ten den užijeme. To není tak špatný. Ne?!

Zjišťuju, že dělat si vlastní svátky, je mnohem zábavnější a příjemnější. Třeba uspořádat oběd s přáteli, nebo kafe a dortík s kamarádkou může být super příležitost udělat si takový malý svátek ze všedního dne. Pointou toho všeho je to, si užít přítomný okamžik. A to je svátek. :)

A pro ty, co zrovna nejsou zadaní, jako já, není špatný si občas udělat čas jenom sám pro sebe a užít si svoji vlastní společnost. :D Protože milovat sám sebe je základ, i když je to asi nejtěžší věc na světě, co se musíme naučit.

Stay in love.

Lenja B/Awakened dreamer


You Might Also Like

0 komentářů: